Vastuullisuuden peräänkuulutusta

Kumpi vaatii enemmän kanttia: ilotulitteiden räjäytteleminen etuajassa vai tulitteiden kanssa odottaminen määräaikaan asti? Keskenkasvuinen kieltojen ja rajoitusten vastustaja näkee sankaruuden kieltojen uhmaamisessa. Oikeasti: paljon enemmän kanttia vaatii kieltojen noudattaminen. Kuka pystyy siihen?

Onneksi sinnikäs sade on saanut melkein kaikki hätähousuiset lahopäät malttamaan mielensä. Muutamat räjäytykset ovat saaneet koiramme hyppäämään ulos turkistaan, mutta muuten on ollut melkein rauhallista.

Hätähousuja ei kutsu vain aikainen, vaan myös sääntöjen vastainen rakettien ampuminen. Suojalasejahan ei voi pitää kasvoillaan kukaan sellainen henkilö, jonka mielestä näkökyvyllä ei ehkä voisi olla käyttöä myöhemmin elämässä. Ha!? Jos meidät olisi tarkoitettu näkeviksi, olisimme varmaan saaneet suojalasit jo syntyessämme?!

Kaikki muutkin ilotulitteiden käyttöohjeet ovat tehty niiden ylivarovaisten tueksi, jotka haluavat nähdä ja liikuttaa raajojaan uuden vuoden jälkeenkin. Kuka sellaista kaipaisi?

Tärkeintähän kaikessa on viedä vastuu pois aikuisilta ja syyllistää keskenkasvuiset huimapäät. Eiväthän aikuiset ole nuorista huolehtimista varten… Vai?

Kuka uskaltaisi ottaa tänä uutena vuotena vastuullisen aikuisen roolin kantaakseen? Pidetään nuoret (ja aikuisetkin) ehjänä.

Jätä kommentti

css.php