Yhteistyötä, yhteistyötä ja vielä kerran yhteistyötä

Pienten puolueiden poliittinen melkein-fuusio on herättänyt tai sillä on ainakin haluttu herättää keskustelua. En ymmärrä miksi. Onhan yhteisen tavoitteen löytäneiden tahojen yhteistyö vain ja ainoastaan hyvä asia.

Yhteistyötä tarvitaan itse asiassa yhä enemmän. Todellisuus on osoittanut, ettei pienten kuntien, joihin Hämeenlinnankin luen mukaan, itsenäisyystavoitteet ole hintansa arvoisia. Kaikkea ei vain kannata tehdä ja puuhata ihan itse ja aivan yksinään. Talouskurimuksen luulisi jo puhuvan puolestaan.

Yhteistyöhön puolestaan tarvitaan useampi kuin yksi tasa-arvoiseen yhteistyöhön pyrkivä taho. Päättäjien pitäisi keskittyä yhä enemmän yhteiseen etuun ja yhteiseen toimintaan. Silloin ei parane juurikaan ajaa vain omaa etuaan tai omia tavoitteitaan. Kukkoileva osapuoli ei ole vetovoimainen, julkisuutta hakevat päättäjät eivät tunnu luotettavilta ja tulos on helposti yhtä tyhjän kanssa.

Yhteistyö muiden kuntien, puhumattakaan toisten puolueiden kanssa vaatii luottamusta ja hieman pyytettömyyttä. Häme voi pärjätä tai olla pärjäämättä. Hassua olisi uskoa, että Hämeenlinna voisi pärjätä ilman naapurikuntien yhteistyötä.

Susanna Hietanen,

kunnallisvaaliehdokas 2012 (kok)

 

Jätä kommentti

css.php