Terveydenhuollon ja sairaahoidon yhteistyö jatkossa välttämätöntä

Seuraavalla vaalikaudella ainoa (?) tai paras keino saada terveydenhuollon ja sairaanhoidon kuluja johonkin raamiin on yhteistyö. Yhteistyötä tarvitaan kuntien välillä, sillä osaoptimointi ei toimi pitkällä tähtäimellä kenenkään eduksi. Lisäksi yhteistyötä tarvitaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä. Ei pelkästään virkamiestasolla, vaan myös poliittisten päättäjien tasolla.

Vastakkainasettelun aika pitäisi olla tälläkin osa-alueella ohi. Isoja säästöjä voidaan saada vain heittäytymällä yhteiseen peliin ja unohtamalla kotiinpäin vetämiset ja innostavat pikavoitot. Poliittisten päättäjien pitää ensi vaalikaudella tehdä huomattavasti nykyistä enemmän yhteistyötä keskenään ja pyrkiä niputtamaan aitoja yhteisiä tavoitteita yhteen. Nykyinen joko-tai -asenne ei toimi taloudellisempaan eikä edes toimivampaan suuntaan. Yhteistyö on edessä, tykkää siitä kukatahansa mitä tykkää.

Tulevan Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan ja Sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat ovat avainasemassa määrittelemässä, kuinka paljon yhteistyötä tehdään ja kuinka paljon raja-aitoja kaadetaan. Ilman yhteistyötä emme tästä selviä.

www.susannahietanen.fi

 

Jätä kommentti

css.php