Vapaaehtoistyön koordinointiin nimetty henkilö

Osa kansasta vaatii (ihan oikeutetusti) rahaa ja resursseja syrjäytymisen ehkäisyyn, lapsiperheiden tukemiseen, vanhustenhuoltoon jne.  Pelkkä raha ei kuitenkaan ratkaise – etenkään, kun sitä on käytössä niin mahdottoman vähän. Vaihtoehtona EI  suinkaan ole pelkästään tavallisten ihmisten puuhastelu yhteiskunnan hyväksi. Paras ja toimivin vaihtoehto löytynee jostain näiden vaijhtoehtojen luovista yhdistelmistä.

Ilman kaupungin panostamista vapaaehtoistyön koordinointiin ja ohjaamiseen kaikki hyvät yritykset jäävät aivan liian helposti turhautuneeksi taisteluksi byrokratiaa vastaan. Kuka kiireisestä ja ylityöllistetystä kaupungin henkilökunnasta ehtisi ja jaksaisi ohjata uusia hyväntahtoisia ’puuhastelijoita’ yksi toisensa jälkeen? Jotta vapaaehtoistyö voisi kantaa hedelmää, siihen pitää resurssoida omia ammatti-ihmisiä toiminnan ohjaamiseen ja luotsaamiseen.

Ilman vapaaehtoistyötä emme tule suoriutumaan kaikista velvoitteistamme, niin minä vähän pelkään. Työelämän ulkopuolelle päätyvistä ihmisistä monella olisi varmasti paljon halua tehdä jotain hyödyllistä, jonka lisääminen ansioluetteloon voisi lisäksi edesauttaa työllistymistä. Ja meitä työelämään juuttuneitakin on moneen junaan. Moni meistä kaipaa jotain merkityksellistä tekemistä. Siksi moni harrastaa mitä tahansa mielekästä, mikä sattuu mahtumaan kalenteriin.

Jos kaupunki palkkaisi yhden osaavan henkilön koordinoimaan eri yhdistysten ja järjestöjen vapaaehtoistyötä, se poikisi ylimääräisen työpanoksen lisäksi huomattavasti ennaltaehkäisevää terveystyötä tekijöilleen. Loppujen lopuksi vapaaehtoiset voisivat aika ajoin paitsi tuoda virikettä erilaislle kuntalaisille, myös helpottaa tosiammattilaisten työtaakkaa ainakin pienessä määrin. Vapaaehtoistyön koordinaattorin paikka siis hakuun, Hämeenlinna!

2 kommenttia artikkeliin “Vapaaehtoistyön koordinointiin nimetty henkilö”
  1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

    Siis lyhyesti: Kaipaat Kimmo ja Auli Kourun tapaisia aktiiveja puurtajia kerho, järjestö yms kolmannen sektorin avuksi.
    Meillä Lammilla Kimmo oli kauan ja teki juuri noin. Se tekeminen vaan loppui kun Hämeenlinna tuli kuvioihin mukaan. Sen jatkaminen ei Hassisen byroolle käynyt.
    Pyörää on turha keksiä uudelleen, pyytäkää Kimmoa konsultoimaan miten se tehdään, vai perustetaanko kaupunkiin taas uusi yhtiö?

Jätä kommentti

css.php