Jälkiajatuksia

Ensinnäkin: Kiitos kaikille teille, jotka olette tukeneet ja kannustaneet minua tämän vaalikampanjan aikana! Kampanja on tuonut uusia ystäviä ja vahvistanut vanhoja ystävyysuhteita. Sillä tavoin mitattuna mikään ei olisi voinut sujua paremmin 😉

Jokainen ääni merkitsee luottamusta, mutta toivottavasti myös vaalikauden mittaista yhteistyötä sen parissa, minkä tahansa luottamustoimen tämän seurauksena sitten saankaan.

Vaalilautakunnassa eilisen päivän toimineena minua jäin harmittamaan kaksi asiaa. Ensinnäkin äänestysalueiden muutoksesta oli julkisuudessa aivan liian vähän tietoa. Kohtuullisen tarkkana sanomalehden lukijana minulta on mennyt uutisointi aivan ohi. Aivan liian moni äänestäjä meni ensin vanhasta tottumuksesta entiseen äänestyspaikkaan. Moni jaksoi onneksi suunnata vielä uuteen äänestyspaikkaan, mutta jalkaisin liikkeellä olleille matka oli liikaa. Ja viime tipassa äänestämään tulleet eivät enää ehtineet suunnata uudelleen matkaan.

Toinen harmittava juttu oli Jukolan koulun vaalipaikka ja opasteet sinne. Opasteita ei ollut riittävästi, eivätkä ne tietenkään näkyneet enää iltapimeällä. Se, että äänestyspaikka on melkein aina ennen ollut lähellä koulun pääovea ja nyt se löytyi koulun takapihan oven luota, ei yhtään helpottanut äänestyspaikan löytämistä.

Toivottavasti homma toimii paremmin ensi vaaleissa.

Se, että ehdokkaat eivät saaneet osallistua äänten laskentaan lisäsi melkoisesti muiden lautakunnan jäsenten ja varajäsenten työmäärää iltasella. Sääliksi kävi, mutta tilanteelle ei voinut mitään.

Pyrin kirjoittamaan tänne edelleenkin säännöllisesti ajankohtaisista asioista ja pitämään omalta osaltani huolen siitä, että tietoa olisi saatavilla tärkeistä asioista hieman enemmän.

Kiitos vielä kerran!

Yst. Susanna <3

7 kommenttia artikkeliin “Jälkiajatuksia”
 1. avatar Teppo Turja sanoo:

  Joka sana tosi.

 2. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Hyvä Susanna

  Näiden blogien kautta me kaikki opimme melkoisesti. Yhtenä aktiivisimmista (ja vielä perustajajäsen) bloggaajista toivoin Sinulle valtuustopaikkaa. Ajattelen nimittäin niin toiveikkaasti, että täällä esitetyillä mielipiteillä on vaikutusta myös Raatihuoneelle ja mitä useampia aktivisteja on salissa, sen varmemmin meidän asukkaiden ajatukset ja toiveet menevät perille.

  Onnea paikkaneuvotteluihin!

  P.S. Etpä ehkä tiedä, että olen aikanaan käynyt siinä talossa, missä asut.

 3. avatar Seppo Mäkinen sanoo:

  Hei Susanna!

  Toivottavasti voit ainakin siirtää omat kokemuksesi ja ajatuksesi KHSHP:n hallitustyöskentelystä jollekin myös kriittisesti ajattelevalle ja kysymyksiä tekevälle valtuutetulle tai tehtävään valitulle henkilölle. Muuten järkevä analyysi ja toimenpiteet venyvät kovin pitkälle tulevaisuuteen, tai hukkuvat puoluekurin syövereihin.

  Oma ehdokkaani tuli valituksi, mutten vielä tiedä, mitä tehtäviä hänelle sitten osoitetaan. En toki aio jättää blogien seuraamista tai kommentointia, saati yhteydenottoja valtuutettuihin, lautakuntien jäseniin ja muihin tehtävän saaneihin henkilöihin. Olen kyllä pettynyt äänestäjiin, jos eivät mieti miten ministeri ehtii tehdä täysipainoisesti kunnallispolitiikkaa. Tai jos ehtii, on ministerin tehtävä liian helppo tai ministeri ei itse tee oikeita asioita. Vastaavasti jos ei tee täysipainoisesti, lienee tarkoitus ollut vain kalastella ääniä.

  äänestänyt Seppo Mäkinen

 4. avatar Teija Arvidsson sanoo:

  Hei Susanna!

  Olisin mielelläni nähnyt sinut uusien valtuutettujen joukossa. Sinulla on hyviä ja rakentavia ajatuksia, joille olisi varmasti ollut käyttöä valtuustossakin. Toivottavasti luottamuspaikkajaossa saat jonkun muun sinua kiinnostavan tehtävän.

  Hyvä syksyn jatkoa sinulle ja kirjoittelemisiin! Kirjoittaminen on myös oiva tapa vaikuttaa.

  t. Teija

 5. Teppo oli kanssani samassa vaalilautakunnassa. Samat valitukset taisimme ottaa molemmat vastaan 😉

  Seppo R: Kovin mielelläni olisin itsekin halunnut valtuustoon. Uskon, että minulla olisi kovasti annettavaa. En vain pystynyt vakuuttamaan riittävän montaa äänestäjää. Sinun kannustuksesi on merkinnyt minulle paljon. Kiitos siitä!!!

  Seppo M: Jos jostain syystä en itse pääse sairaanhoitopiirin hallitukseen jatkamaan, välitän kokemustietoni mielelläni seuraajilleni. Itse kokisin kaikkein hyödyllisimmäksi sen, että hallituksen jäseniä ei vaihdettaisi kovin usein. Kokemus on valttia näissä erikoisosaamista vaativissa tehtävissä

  Kiitos Teija!
  Kuten olen aina sanonut, kaikissa puolueissa on hyviä tyyppejä. Sinä olet ehdottomasti yksi niistä 🙂

  Yst. Susanna

 6. avatar Sari Rautio sanoo:

  Haluan myös onnitella Susannaa eteenkin huikeasta sitoutumisesta ja lujasta työstä. Se kantaa hedelmää ihan varmasti eteenpäin. Sairaanhoitopiiri on yksi niistä haastavista paikoista joissa tarvitaan pitkäjänteistä tekemistä, sitoutumista ja ymmärrystä.

  Sinulla on paljon annettavaa, ja vahvoja osaamisalueita. Kuten aika monella ehdokkaana olleella, puolueesta riippumatta. Hyviä tyyppejä pääsi läpi, ja hyviä jäi valitettavasti ulos. Siksi on tärkeää käydä nyt neuvottelut avoimesti että saadaan paras kokonaisuus aikaiseksi. Yksin ei kukaan pärjää.

  Sari

Jätä kommentti

css.php